WordPress (WP) er verdens mest utbredte blog – og nettsidesystem. Det egner seg også svært godt til hjemmesider som skal oppdateres ofte, da brukersystemet er så enkelt at selv far, mor, sønner, døtre og barnebarn kan legge ut nye artikler og endre sidene.

Er du på Facebook eller et annet nettsamfunn? Da klarer du å legge ut nye artikler og laste opp bilder til hjemmesiden som er laget i WP.

Systemet er svært brukervennlig og har i tillegg en enorm base med såkalte «plugins» – dvs. ulike funksjoner som kan integreres i hjemmesiden. Tusenvis av duppedingser som høyner servicenivået og mulighetene for alle tenkelige og utenkelige funksjoner til hjemmesidene.

WP er såkalt «freeware» – dvs. gratis å benytte og utvikle selv – og utvikles hver dag videre av hundrevis med nerder som bidrar til å utvikle dette gratis verktøyet for websider og blogger. Bidragsyterne gjør det for å kunne tilby programvare gratis – som en motpol til multinasjonale firmaer som hittil har hatt monopol på utviklerverktøy  (Adobe og Microsoft i særstilling), og som derav har tatt, og fortsatt tar skyhøye priser for alt de leverer av verktøy og koder.

Jeg bruker alltid WordPress som base til de som vil ha en enkel mulighet til å oppdatere og endre nettsidene sine selv. (I tilfeller hvor man heller vil ha en mer statisk side så kan jeg bruke andre utviklerverktøy)